کتاب خلاقیت در نقاشی کودکان

ساخت وبلاگ

کتاب خلاقیت در نقاشی کودکان نوشته فاطمه حافظی بیرکانی، مبانی هنرهای تجسمی و عناصر و کیفیت‌های بصری را از دید کودکان سه تا شش ساله بررسی می‌کند.

درباره کتاب خلاقیت در نقاشی کودکان:

کودک برای یادگیری نباید تحت آموزش‌های مستقیم و رسمی باشد، چرا که او را از کودکی و دنیای خاص خودش دور می‌کند و اگر لذت آن را نبرد در بزرگسالی به دنبال جبران عقده‌های کودکی می‌رود و این اتفاق خوبی نیست.

برخی اوقات عجول بودن پدر و مادر یا مربی که بیشتر مادرها درگیر این رفتار هستند متاسفانه باعث آشفتگی ذهنی کودک می‌شود و در بزرگسالی او هم عجول خواهد شد و همه چیز باید زود، تند و سریع باشد. یادتان باشد تربیت و رفتار با کودک، صبر و حوصله می‌خواهد.

اگر کمی فلسفه بخوانید می‌بینید که جهان فقط با نگاهی کودکانه زیبا، شگفت انگیز و بی‌پایان است و هر روز اتفاقی تازه برایمان به ارمغان می‌آورد. پس کمی کودک شوید، کمی خود را با آبتنی‌های کودکانه خیس کنید، به خود طراوت دهید و زندگانی کنید، ساده و بی‌ریا با کودکان همراه شوید، مثل خودشان باشید، آن وقت می‌فهمید با رفتارهای نادرست پیشین نه تنها در حق کودک بلکه در حق خودتان هم ظلم کرده‌اید.

مقصود از هنرهای تجسمی در کتاب خلاقیت در نقاشی کودکان، بررسی عنصرهای دیداری که به طور فیزیکی با آن‌ها سر و کار دارید مانند خط، نقطه، سطح، حجم و... است. هم چنین به بررسی مفهوم کیفیت بصری هم پرداخته می‌شود که بیشتر در آثار بزرگسالان و بر اثر تمرین فراوان ایجاد می‌شود.

نیروهای بصری در نقاشی‌ها و آثار کودکان زیر شش سال به دور از هر گونه آموزش و آگاهی است و صرفاً نشأت گرفته از ذوق و قریحه ذاتی و لحظه‌ای آن‌هاست.

(این کتاب دارای حجم بیش از ۲۰ مگابایت هست، لطفا قبل از خرید، نسخه نمونه را دریافت و از صحت نمایش کتاب در موبایل یا تبلت اطمینان حاصل کنید. )

کتاب خلاقیت در نقاشی کودکان مناسب چه کسانی است؟

مطالعه این کتاب به پدر و مادرها، مربیان تربیتی و شناختی کودکان و سایر فعالین حوزه کودک پیشنهاد می‌شود.

در بخشی از کتاب خلاقیت در نقاشی کودکان می‌خوانیم:

برای تقویت فضای فکری، شناختی و خلاقانه کودک، با استفاده از روش قصه‌سازی و قصه‌خوانی و تصویر‌سازی قصه، رویاهای کودک را در می‌یابید و حواس او را تقویت می‌کنید. با این کار به او نزدیک می‌شوید و او (کودک) به ما اجازه می‌دهد تا وارد حرید شخصی‌اش شوید فقط مواظب باشید که سلب اعتماد نکنید چرا که جبران آن کار مشکلی می‌شود.

با ایجاد فضای امن برای بروز احساسات و افکار کودک، او (کودک) به صورت غریزی در مسیر شناخت قرار می‌گیرد و مقایسه دانسته‌های خود را افزایش داده و برون افکنی‌های بکر و فوق‌العاده‌ای را ایجاد می‌کند. در این شرایط ذهن خلاق و جستجوگر کودک در کنار عواطف و احساسات پاک او پرورش داده می‌شود.

آثار زیر مربوط به کودکان چهار تا پنج سال است که با قصه‌پردازی‌هایی کوتاه که آغاز و پایان قصه را فقط خود درک می‌کنند، تصویر سازی شده است. قصه در مورد یک گل‌فروشی است که همه او را دوست دارند. یکی از کودکان قصه‌سازی کرد و دوستانش آن را به تصویر کشیدند. راهنما (پدر و مادر یا مربی) با تشویق و حمایت از قصه و اثر ایجاد شده، کودک را درگیر مفاهیدی می‌کند که خود (کودک) آن را کشف و درک می‌کند. با این تمرین، فضاسازی‌های مختلف در ذهن کودک ایجاد می‌شود، نور و تاریکی وارد اثر می‌شود و آرام آرام، کودک درگیر فرم، رنگ، حجم، بافت و... می‌شود که این کشف‌ها، نیاز به زمان دارد.

فهرست مطالب

سخن اول
سخن دوم
تقویت حواس در کودکان
عناصر بصری در آثار کودکان
تصویرسازی با دست‌ها
نقاشی آزاد
نمایشگاه آثار کودکان
مروری بر بررسی اهمیت سبک در نقاشی کودکان به روایت تاریخ هنر

اسک 98...
ما را در سایت اسک 98 دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : امیر علوی بازدید : 258 تاريخ : شنبه 4 ارديبهشت 1400 ساعت: 4:10